Dieetvoeding op basis van insecten

NIEUW van Trovet dieetvoeding op basis van insecten.

TROVET Hypoallergenic Insect is speciaal samengesteld voor volwassen honden met voedselovergevoeligheid.

Voedselovergevoeligheid is een belangrijke veroorzaker van maagdarm- en huidklachten bij honden. Het merendeel wordt veroorzaakt door dierlijke eiwitten. Door een nieuwe eiwitbron aan te bieden die uw hond niet eerder heeft gekregen, kan een overgevoeligheidsreactie worden voorkomen.

In deze voeding zijn larven van de Black Soldier Fly als eiwitbron verwerkt. Er zijn in Europa nog geen producten voor dierlijke consumptie, waarin insecten als eiwitbron worden gebruikt. Dit maakt de kans zeer klein dat uw hond hiervoor een allergie heeft ontwikkeld.

Een andere reden voor het verwerken van insecten in (dier)voeding is de wereldwijd groeiende vraag naar eiwit en de dalende hoeveelheid beschikbare landbouwgrond. Dit heeft tot gevolg dat er alternatieve eiwitbronnen gevonden moeten worden.

Doordat insecten koudbloedig zijn, worden minder afvalstoffen geproduceerd die moeten worden uitgescheiden. Dit beperkt dus ook de belasting van het milieu.

TROVET en haar samenwerkingspartners Protix en Jonker Petfood zien het op de markt brengen van Hypoallergenic (Insect) als een kans om mee te gaan in de duurzame ontwikkeling van het gebruik van insecten in voeding. TROVET neemt daarom als eerste dieetvoedermerk in Europa de stap in de insectenwereld.

Trovet Hypoallergenic Insect is vanaf nu bij ons verkrijgbaar.

Indicaties

  • Voedselallergie.
  • Voedselintolerantie.

Contra-Indicaties

  • Overgevoeligheid voor eiwit van insect.
  • Allergie voor schaaldieren.
  • Groei (niet geschikt voor pups).

Gebruiksadvies

De aanbevolen gebruiksduur voor Hypoallergenic Insect is in eerste instantie 6 tot 8 weken bij voedselallergie en -intolerantie. Wanneer de overgevoeligheidsverschijnselen verdwijnen, kan deze voeding als complete dieetvoeding voor een onbeperkte periode worden ingezet.

Ingrediënten

Aardappel, insectenmeel, pluimveevet, vitaminen en sporenelementen, gevogeltelever (hydrolisaat), calciumcarbonaat, visolie, lijnzaad.