Katten spreekuur in Ypenburg: elke dinsdag 13-16 uur

Spreekuur speciaal voor katten: elke dinsdag 13:00-16:00 uur.

Eigenaren van katten zien er soms erg tegenop om met hun kat naar de dierenarts te gaan. Een reden daarvoor kan zijn, dat katten zich niet op hun gemak voelen in de praktijk. Een kat kan gestrest raken als hij in de wachtkamer moet wachten terwijl daar ook honden aanwezig zijn.

Katten zijn geen honden en kunnen het beste op een andere manier benaderd worden. Wij hebben daarom besloten een aantal extra richtlijnen in te voeren om te zorgen dat katten de aandacht en de zorg krijgen die ze verdienen met zo min mogelijk stress.

Betere diergeneeskundige zorg zal de gezondheid en welzijn van uw kat verbeteren.

Wat houdt een kat-vriendelijke praktijk in?

In een kat-vriendelijke praktijk wordt er op verschillende manieren rekening gehouden met het welbevinden van uw kat(ten). Er zijn aanpassingen gedaan in de wachtkamer, opnameruimte, spreekkamer en de omgang met uw kat(ten).

  • Wij hebben bijvoorbeeld katten-parkeerplaatsen in de wachtkamer, zodat uw kat vanuit een hoge positie de wachtkamer kan overzien.
  • In de spreekkamer is het rustig, en wordt indien nodig gebruik gemaakt van feromonen zodat uw kat minder gestrest is.
  • Er wordt ruim de tijd genomen om uw kat aan de ruimte te laten wennen.
  • In de opname ruimte zit uw kat zoveel mogelijk gescheiden van honden.
  • Ons personeel volgt regelmatig nascholing op het gebied van kattengedrag en het hanteren van katten op een relaxed mogelijke manier zodat de kat zo min mogelijk stres ondervindt.
  • Uiteraard zijn alle faciliteiten voor een goed onderzoek van uw kat aanwezig, zoals een röntgenapparaat, bloedonderzoek waaronder in-huis FIV/FeLV test, urine onderzoek, otoscoop, bloeddrukmeting etc.
  • Voor een veilige narcose zijn de apparatuur en narcosemiddelen, maar ook de zuurstofkooi aangepast aan uw kat.

Wij introduceren het katten-spreekuur.

Elke dinsdag tussen 13:00 en 16:00 uur is de praktijk in Ypenburg uitsluitend geopend voor katten. Net als altijd, dient u van tevoren een afspraak hiervoor te maken.

Er zullen dan geen honden aanwezig zijn, zodat uw kat zich meer op zijn gemak voelt.
Uitgezonderd zijn uiteraard de spoedgevallen: bij ernstige spoed die niet kan wachten, worden ook honden geholpen op dinsdagmiddag.